Het Knaagdieren Forum

let op dit is een oplichter

Ga naar beneden

let op dit is een oplichter

Bericht van christina001 op ma maa 16, 2015 11:13 pm

Waarschuwing voor DUITZEREUZEN.EU in Roggel

Op 6 maart j.l. Hebben wij een zgn. Duitse Reus gekocht bij DUITSEREUZEN.EU in Roggel (Limburg). Dit deden wij op grond van o.a. Het verschijnen van de eigenaresse Cynthia in diverse tv-programma's met haar Duitse Reus Rambo. Ook haar site sprak vertrouwen uit omdat er veelvuldig wordt geschreven over de liefde en de goede zorgen die zij zou geven aan haar konijnen.
Daarom hebben wij besloten bij haar een Duitse Reus, een nazaat van de beroemde Rambo, te kopen voor maar liefst 150,- euro. Een flink bedrag maar ja dat hadden wij er wel voor over. Dus naar Roggel gereden (ruim 400 km heen en terug) en een konijntje van net 7 weken oud meegekregen.
Na 5 dagen begon ons konijntje verlammingsverschijnselen te vertonen en in paniek belde ik Cynthia. Die mij adviseerde direct naar de dierenarts te gaan en uiteraard heb ik dat advies opgevolgd. Van de dierenarts kreeg mijn konijntje een injectie maar het zag er in principe niet zo goed uit voor hem. Uiteraard heb ik Cynthia meteen op de hoogte gesteld.
Een dag later weer terug naar de dierenarts en wederom kreeg mijn konijntje een injectie. Ook toen heb ik Cynthia direct op de hoogte gesteld, maar omdat de prognose niet goed was heb ik geïnformeerd of er nog een soort garantie van toepassing was in dit soort gevallen (omdat het natuurlijk wel erg snel is dat een konijn mankementen vertoont). De houding van Cynthia veranderde plotsklaps in die van de koele zakenvrouw die aangaf het fokken op zich al duur zat was en dat zij op elk konijn er zelf geld bij moest leggen. Verwonderlijk want 150 euro is toch niet niks voor een konijntje van 7 weken oud. En ook vreemd omdat zij zich voordoet als een hobbyfokker.

Zij verwijst alleen maar naar een stamboom, die zij zelf in elkaar gedraaid heeft, waarin staat dat er geen garantie was. Zelfs een soort van compensatie in de vorm van een kleine bijdrage in de dierenartskosten (circa 100 euro totaal) was kennelijk onbespreekbaar. Laat staan dat zij aanbod een ander konijn met reductie te kopen. Hoe zo een hobbyfokker en niet een broodfokker?
Belachelijk natuurlijk voor een konijntje dat je nog niet eens een week in je bezit hebt.

Toch heb ik Cynthia de hele tijd op de hoogte gehouden van het wel en wee van de ontwikkelingen van mijn konijntje. Alleen jammer dat Cynthia zelf op geen enkele wijze meer interesse had hoe het met het konijntje ging.

De maandag erop heb ik haar weer op de hoogte gesteld van het dierenartsbezoek. En wat schetst mijn verbazing. Ik kreeg een zeer onplezierig Whats app bericht van haar met het verwijt geen informatie te geven. En als klap op de vuurpijl werd ik ook nog eens geblokkeerd door Cynthia.

Kortom een hele slechte ervaring met een charlatan en ik adviseer iedereen dan ook absoluut geen konijn te kopen bij DUITSEREUZEN.EU in Roggel. Zij is uitsluitend uit op geldelijk gewin en heeft op geen enkele wijze een liefdevol gevoel voor haar konijnen (ondanks de mooie praatjes op haar site).
Zij ontpopt zich als een harteloze vrouw, ondanks de schijn die zij ophoud op haar site en in diverse tv-programma's.
Een dergelijke vrouw zou eigenlijk gestopt moeten worden door de KLN (Kleindier Liefhebbers Nederland) of zelfs door de dierenbescherming.

christina001

Aantal berichten : 3
Persoonlijke Tekst : heeft een duitse reus gekocht 7 weken oud
Land : Nederland
Registration date : 16-03-15

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum