Het Knaagdieren Forum

Een knaagdiertje

Ga naar beneden

Een knaagdiertje

Bericht van sandert98 op ma jun 13, 2011 8:20 am

Hallo iedereen,
Ik heb nu een hele lieve hamster: een syrtje die Hammie heet. Deze is alleen wel erg oud en heeft dit moment een gebroken poot o.i.d. (En in het andere huis heb ik cavia's en vissen)
Ik ben nu op zoek voor een nieuw knagertje die na deze hammie in zijn kooi kan, alleen ik weet niet welk diertje. Ik heb een terrarium van 100 bij 40 cm beschikbaar.
Het moet een diertje zijn die niet teveel aandacht nodig heeft zoals een hamster die ik nu heb want ik ben hier om de week (i.v.m. mijn ouders gescheiden). Ik heb zitten te denken aan muizen, alleen mijn vader vind die staarten helemaal niks... Weten jullie een leuk knagertje?

Sander
cheers

sandert98

Aantal berichten : 1
Persoonlijke Tekst : Hallo,

Ik ben Sander (jongen) van 13 jaar en mijn hamster heet Hammie. Alleen die is erg oud...

Sander
Land : Nederland
Registration date : 13-06-11

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Een knaagdiertje

Bericht van Iris op za aug 13, 2011 8:49 pm

Gerbils zijn erg leuk en vragen niet heel veel verzorging. Ze zijn wat actiever dan hamsters. Hamsters zijn nachtdieren en gerbils zijn ook overdag actief. Alleen ze hebben wel staartjes... haha!!

Veel succes!!

Iris

Aantal berichten : 6
Persoonlijke Tekst : Hallo! Ik ben Iris en ik hou van gerbils!


Land : Nederland
Registration date : 13-08-11

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Een knaagdiertje

Bericht van pindakaas99 op di aug 23, 2011 10:01 pm

andere hamster misschien

dwerghamsters hebben weinig ruimte en aandacht nodig
en ze hebben geen staart

_________________
Groetjes Linda (24jaar) en jelle (1.5 jaar)
avatar
pindakaas99

Aantal berichten : 202
Leeftijd : 32
Woonplaats : ooltgensplaat
Persoonlijke Tekst : dochter geboren op 12-31-2009
i love my 2 schatten 4 ever

panda de panda hamster
Land : Nederland
Registration date : 14-01-09

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Een knaagdiertje

Bericht van christina001 op di maa 17, 2015 11:53 pm

LET OP ZO VEEL MOGELIJK DELEN A.U.B.
Waarschuwing voor DUITZEREUZEN.EU in Roggel

Op 6 maart j.l. Hebben wij een zgn. Duitse Reus gekocht bij DUITSEREUZEN.EU in Roggel (Limburg). Dit deden wij op grond van o.a. Het verschijnen van de eigenaresse Cynthia in diverse tv-programma's met haar Duitse Reus Rambo. Ook haar site sprak vertrouwen uit omdat er veelvuldig wordt geschreven over de liefde en de goede zorgen die zij zou geven aan haar konijnen.
Daarom hebben wij besloten bij haar een Duitse Reus, een nazaat van de beroemde Rambo, te kopen voor maar liefst 150,- euro. Een flink bedrag maar ja dat hadden wij er wel voor over. Dus naar Roggel gereden (ruim 400 km heen en terug) en een konijntje van net 7 weken oud meegekregen.
Na 5 dagen begon ons konijntje verlammingsverschijnselen te vertonen en in paniek belde ik Cynthia. Die mij adviseerde direct naar de dierenarts te gaan en uiteraard heb ik dat advies opgevolgd. Van de dierenarts kreeg mijn konijntje een injectie maar het zag er in principe niet zo goed uit voor hem. Uiteraard heb ik Cynthia meteen op de hoogte gesteld.
Een dag later weer terug naar de dierenarts en wederom kreeg mijn konijntje een injectie. Ook toen heb ik Cynthia direct op de hoogte gesteld, maar omdat de prognose niet goed was heb ik geïnformeerd of er nog een soort garantie van toepassing was in dit soort gevallen (omdat het natuurlijk wel erg snel is dat een konijn mankementen vertoont). De houding van Cynthia veranderde plotsklaps in die van de koele zakenvrouw die aangaf het fokken op zich al duur zat was en dat zij op elk konijn er zelf geld bij moest leggen. Verwonderlijk want 150 euro is toch niet niks voor een konijntje van 7 weken oud. En ook vreemd omdat zij zich voordoet als een hobbyfokker.

Zij verwijst alleen maar naar een stamboom, die zij zelf in elkaar gedraaid heeft, waarin staat dat er geen garantie was. Zelfs een soort van compensatie in de vorm van een kleine bijdrage in de dierenartskosten (circa 100 euro totaal) was kennelijk onbespreekbaar. Laat staan dat zij aanbod een ander konijn met reductie te kopen. Hoe zo een hobbyfokker en niet een broodfokker?
Belachelijk natuurlijk voor een konijntje dat je nog niet eens een week in je bezit hebt.

Toch heb ik Cynthia de hele tijd op de hoogte gehouden van het wel en wee van de ontwikkelingen van mijn konijntje. Alleen jammer dat Cynthia zelf op geen enkele wijze meer interesse had hoe het met het konijntje ging.

De maandag erop heb ik haar weer op de hoogte gesteld van het dierenartsbezoek. En wat schetst mijn verbazing. Ik kreeg een zeer onplezierig Whats app bericht van haar met het verwijt geen informatie te geven. En als klap op de vuurpijl werd ik ook nog eens geblokkeerd door Cynthia.

Kortom een hele slechte ervaring met een charlatan en ik adviseer iedereen dan ook absoluut geen konijn te kopen bij DUITSEREUZEN.EU in Roggel. Zij is uitsluitend uit op geldelijk gewin en heeft op geen enkele wijze een liefdevol gevoel voor haar konijnen (ondanks de mooie praatjes op haar site).
Zij ontpopt zich als een harteloze vrouw, ondanks de schijn die zij ophoud op haar site en in diverse tv-programma's.
Een dergelijke vrouw zou eigenlijk gestopt moeten worden door de KLN (Kleindier Liefhebbers Nederland) of zelfs door de dierenbescherming.

christina001

Aantal berichten : 3
Persoonlijke Tekst : heeft een duitse reus gekocht 7 weken oud
Land : Nederland
Registration date : 16-03-15

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Een knaagdiertje

Bericht van Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum