Het Knaagdieren Forum

Rittens te koop!

Ga naar beneden

Rittens te koop!

Bericht van maaiker op do jun 24, 2010 2:29 pm

Mijn ratje Mousi is op 21 Juni bevallen van 6 rittens waarvan er eentje dood was. Ze bleek later nog 4 rittens in haar buik te hebben, dus mijn moeder heeft haar baarmoeder eruit gehaald en de 4 overige dode beestjes eruit gehaald. Gelukkig is de operatie helemaal goed gegaan en zit mama nu heerlijk met haar kindjes in t nest.

Ik mag maar 1 van de 5 beestjes houden, dus voor de andere 4 moet ik nog baasjes zoeken.
Mama is een berken rat (bruin met witte vlek op d'r buik en witte voetjes)
Papa (apestaart) is een japanner bruin (bruine kop met een bruine streep over de rug, de rest wit)
Het is dus wel duidelijk dat de ratjes wit met bruin worden. 3 worden er sowieso japanner (te zien aan de aftekeningen op de velletjes) maar van de andere 2 weet ik het niet zo goed. Ze zijn pas 3 dagen, dus ik weet ook de geslachten nog niet echt. Naar wat ik gezien heb, denk ik 3 vrouwtjes en 2 mannetjes, maar dat is dus niet zeker!

De rittens mogen na 5 weken naar een nieuw huis en daarvoor mogen toekomstige eigenaren natuurlijk altijd komen kijken. Ik verkoop de ratjes alleen aan mensen waarvan ik zeker weet dat ze er goed voor willen zorgen en niet aan mensen onder de 16 waarvan ik niet weet of de ouders toestemming hebben gegeven. De ratjes mogen in een kooi gehouden worden die niet kleiner is dan 65 bij 80 bij 40 cm, want ratjes moeten kunnen klimmen! Hoe groter de kooi, hoe meer plezier je ratjes eraan zullen beleven! Geen van mijn ratten zijn bedoelt als fokrittens.

Ik verkoop ze voor c.a. 5 euro per stuk en ze gaan per paartjes van hetzelfde geslacht weg, behalve als je er 1 wilt en al ratjes van datzelfde geslacht hebt. Voordat de ratjes 5 weken zijn, mail 1 tot 2 keer in de week de nieuwtjes en foto's naar de toekomstige baasjes en mensen die nog nooit ratjes hebben gehouden, zullen genoeg informatie krijgen! Natuurlijk mogen toekomstige eigenaren ook van te voren een (paar) keer komen kijken.

Ratjes zijn enorm leuke dieren om te houden en je zult absoluut dikke maatjes met ze worden. Al mijn rittens zijn na de 5 weken handtam en bijten niet. Moeder en vader en ook daar de ouders van hebben nooit ziektes gehad en zijn allebei verschrikkelijk lief. Vader is erg snel, maar moeder is juist echt zo'n luiwammes.

Voor meer informatie en voor foto's mailen naar: maaike_evelien_russchen@hotmail.com
I love you

maaiker

Aantal berichten : 1
Persoonlijke Tekst : Haai
Land : Nederland
Registration date : 24-06-10

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Rittens te koop!

Bericht van xmandytjuhx op do jul 01, 2010 12:34 am

Veel succes met het vinden van nieuwe baasjes!

Groetjes Mandy

xmandytjuhx

Aantal berichten : 49
Leeftijd : 26
Persoonlijke Tekst : Ik ben Mandy en ben de trotse eigenaar van 9 konijnen en 4 cavia's =D
Land : Nederland
Registration date : 26-10-08

http://MandyB.webklik.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum