Het Knaagdieren Forum

Huisregels

Ga naar beneden

Huisregels

Bericht van Admin op di okt 27, 2009 6:50 pm

Hallo en welkom op het forum!

Er gelden hier een aantal regels om het forum overzichtelijk en kindvriendelijk te houden. Lees ze goed door voor je berichten plaatst!

Een nieuw onderwerp openen...
Als je een nieuw onderwerp wilt plaatsen, is het handig om eerst te kijken of dit onderwerp niet al bestaat, door de zoekfunctie te gebruiken. Zo ja, kijk dan of het antwoord op jou vraag daar ook tussen staat. Zo niet, dan mag je een nieuw onderwerp beginnen. Maar houd het netjes!

Taalgebruik en het reageren op topics
Graag gewoon Nederlands gebruiken, geen MSN taal of wat dan ook. Houd het leesbaar voor iedereen en niet alleen voor jezelf! Erg blij
Als je reageert op een onderwerp, probeer dan ook zo duidelijk mogelijk te zijn. Dus als je antwoord geeft op een vraag van iemand, zeg dan bijvoorbeeld niet alleen het antwoord maar vertel ook waarom. Dat scheelt een hoop niet-nuttige reacties.
Verder, als je niets zinnigs te melden hebt over een bepaald topic, reageer dan helemaal niet. Dus berichten als: LOL, OK, etc. worden zonder pardon verwijderd. Gebruik leestekens en indien nodig een emoticon (smilie) om te benadrukken wat je precies bedoelt of wilt zeggen. Smilies kunnen soms iets heel goed uitdrukken! Gebruik hoofdletters, punten etc. Spreekt voor zich, of niet?

Kindvriendelijk
Dit forum is kindvriendelijk en is bedoeld om een ieder te helpen en te informeren over de meest schattige diertjes. Wij stellen het absoluut niet op prijs als er berichten met onsmakelijke anecdotes, vieze verhalen, of vieze, absurde plaatjes hier op het forum worden geplaatst. Dit is dus absoluut niet toegestaan! En zal ook onmiddelijk weggehaald worden.
Hou rekening met je mede-forumleden, want dit forum is voor bezoekers van alle leeftijden!

Gesloten onderwerpen
Een onderwerp wordt gesloten als degene die het onderwerp heeft gestart antwoord heeft gekregen op zijn/haar vraag. Maar dat kan ook om vele andere redenen zijn. Bijvoorbeeld het onderwerp bestaat al, als dat het geval is wordt er altijd een linkje gestuurd naar het al bestaande topic en wordt de starter doorverwezen. Het kan ook zijn omdat het tegen de regels is. Dit wordt door de mods gedaan. Als er een slotje op jou onderwerp kan klik je op het kleine uitroepteken dicht bij de 'quote' , 'bewerk' en 'verwijder' knoppen bij een bericht. Zo maak je een report. Meer daarover straks. Dan klik je de rede aan en verstuur je de report. Deze komt meteen binnen bij een moderator of mij. Die zorgt er dan voor dat het meteen wordt opgelost.
Een andere manier om een onderwerp te sluiten is achter/voor de titel van het onderwerp [SLOTJE] te plaatsen. Zo ziet een moderator of ik als we toevallig langskomen dat daar een slotje op mag. We checken het na en sluiten het onderwerp.
Na een tijd wordt het onderwerp verwijderd. Indien nodig laten we het staan (als er bijv. belangrijke informatie voor andere mensen in staat).

Schelden, vloeken enz... is niet toegstaan! Dat begrijp je waarschijnlijk zelf ook wel. Je mag discussieren maar blijf wel lief tegen elkaar. Denk goed na voordat je iets zegt, soms kun je er iemand mee kwetsen. Accepteer anderen en heb een beetje respect, dan is alles goed!

Knoppen
Je komt aan op zo'n forum en je ziet van alles. Dan is je eerste indruk waarschijnlijk, wat is dit en hoe ga ik hiermee om. Dat is vrij logisch. Daarom iets over de knoppen. Je hebt bij een bericht altijd de Quote-knop. Quoten betekend Citeren. Daarmee kun een eerdergesproken zin van iemand citeren en daarmee als het nodig is je eigen post duidelijker maken. Klik eerst op de knop citeer en dan komt zijn tekst meteen in een citeer-ballon in jou bericht. Dan kun je verderschrijven. Als je wilt citeren, altijd eerst citeren en dan pas je eigen bericht schrijven. Als je al een bericht bent begonnen en dan pas citeer je gaat je eerdergeschreven bericht verloren.
Je hebt ook nog de bewerk-knop. Iedereen weet wel wat dat is. Daarmee kun je altijd je bericht nog bewerken of aanpassen. Dit kan en mag altijd! Behalve als er een slotje op het onderwerp zit. Moderators kunnen dat ook doen om bijvoorbeeld spelfouten te verbeteren. Wink En de belangrijkste, de WARNING-knop. Als er iets aan de hand is in het topic, rare berichten, dubbelposten, er mag een slotje op, het gaat over niks etc. Klik op de warning knop, klik aan wat de rede is en vul als het nodig is nog iets in om je WARNING te verduidelijken. En zoeff! Je bericht belandt in de inbox van de moderators die er meteen iets aan zullen doen.

Foto's
Foto's van maximaal 640 bij 640 pixels zijn toegestaan. Als je een grotere foto wilt plaatsen zul je een link naar de foto zelf moeten plaatsen. Om het overzichtelijk te houden mag je maar 20 foto's per bericht plaatsen. De rest kun je in een ander bericht plaatsen.

Banner
Veel leden willen zoals ik, Admin, een banner in hun onderschrift. Ook wel een signature genoemd. Dat is erg simpel maar er zijn wel regels voor! Banners zijn toegestaan op dit forum, maar zorg dat ze niet hinderlijk zijn!
De maximale toegestane grootte van een plaatje in je signature is 468x60 pixels
met hoogstens één of twee regels extra tekst erbij (eronder of erboven, niet naast het plaatje)


Nicknames
Het wijzigen van je forum nickname is mogelijk, hiervoor hoef je alleen
maar een berichtje naar Admin te sturen. Je nickname wordt alléén
gewijzigd naar een "normale" nickname. Het liefst gewoon je eigen naam
en niet een of ander verzinsel zoals xXBaBY3Xx. Gewoon je eigen naam en zet er desnoods een cijfer achter. Het zou natuurlijk kunnen dat je van je ouders of verzorgers je eigen naam niet op het internet mag plaatsen. Dán mag je een uitzondering maken, zolang de nickname maar niet hinderlijk is!

Mis je een regel? Staat er iets niet bij? Heb je iets toe te voegen?
Een vraag?
Je kunt via PM elke vraag naar een moderator of naar de beheerder sturen. En het hoeft niet eens voor een vraag te zijn. De beheerder en moderators zijn ook gewoon leden aan wie je ook gewoon een berichtje kunt sturen om te vragen hoe het met ze gaat.

Groetjes! blij

_________________
Groetjes,
Chloé
___________
Als je vragen hebt, ik beantwoord ze graag!
avatar
Admin

Aantal berichten : 587
Leeftijd : 29
Woonplaats : Amsterdam
Persoonlijke Tekst : Hallo ik ben Chloé. Ik heb dit forum gemaakt en ik hoop dat jullie het een beetje leuk vinden. Ik heb op dit moment twee hamsters in huis, Vitany en Maxje.

Als je vragen hebt mag je die gerust stellen en ik beantwoord ze graag!
Land : Nederland
Registration date : 13-08-08

http://www.knaagdierenforum.net

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum